FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Παρελθον από τη Renault ο ισχυρος Φαμπιο..

Ανακοίνωση εξέδωσε η Renault με την οποία ενημερώνει ότι δεν θα αμφισβητήσει τις κατηγορίες που της προσάπτει η FIA για “στήσιμο” του περσινού Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε την απομάκρυνση του τεχνικού διευθυντή, Φλάβιο Μπριατόρε και του διευθυντή μηχανικής, Πατ Σίμοντς. Οι δύο άνδρες έχουν κληθεί σε απολογία από τη FIA για να δώσουν απαντήσεις στα όσα έχει δηλώσει ο Νελσίνιο Πικέ και αφορούν στην αλλοίωση αποτελέσματος του συγκεκριμένου Γκραν Πρι. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος, γιος του τρις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Νέλσον Πικέ, ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε να τρακάρει ώστε να βοηθήσει τον ομόσταβλό του, Φερνάντο Αλόνσο να φτάσει στη νίκη.
Οι Μπριατόρε και Σίμοντς θα παρουσιαστούν ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της FIA στις 21 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα κληθούν να εξηγήσουν τι έγινε εκείνη τη στιγμή στη Σιγκαπούρη. Υπενθυμίζουμε ότι το ατύχημα έγινε σημείο της πίστας όπου τα μονοθέσια δεν μπορούν να μετακινηθούν γρήγορα εκτός αγώνα και ήρθε αμέσως μετά τον πρώτο ανεφοδιασμό του Φερνάντο Αλόνσο. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα, εξέλιξη που ωφέλησε τον Ισπανό, δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος τελικά πανηγύρισε τη νίκη.
Απομακρύνοντας τους Μπριατόρε και Σίμοντς η Renault προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες, στέλνοντας στην ιερά εξέταση τους δύο άνδρες. Ο Μπριατόρε εμφανίζεται πολύ στενοχωρημένος αφού δουλεύει για την ομάδα (ως Renault ή παλιότερα επί εποχής Benetton) από το 1988...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια