FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο 14χρονος που ονειρεύεται να γίνει ο πρώτος 'Ελληνας οδηγός της Φόρμουλα 1

«Το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ κάποια ημέρα με μονοθέσιο της Formula 1. Και θα ήμουν πραγματικά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, αν κάποια ημέρα αγωνιζόμουν σε μια πίστα στην Ελλάδα, στη DIELPIS F1 της Δραπετσώνας!», δήλωσε ο «Κωνσταντίνος» στο News247.

Ο «Κωνσταντίνος» γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Αυγούστου 2000 και είναι μαθητής της 2ας Γυμνασίου.  Οδηγεί από την ηλικία των 2 ετών, ξεκινώντας με ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο αυτοκίνητο με κιβώτιο ταχυτήτων.
Με το Καρτ ήρθε σε επαφή στην ηλικία των 6 ετών.  Συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε ελληνικούς αγώνες Καρτ από το 2008 και σε διεθνείς αγώνες από το  2009, με αγωνιστικό ψευδώνυμο το όνομά του.
Είναι άκρως ανταγωνιστικός οδηγός αγώνων Καρτ. Έχει συμμετάσχει και συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες με τον μεγαλύτερο δυνατό ανταγωνισμό, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το ενδιαφέρον του προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πηγαίο και αυτοφυές.

Οι γονείς του (Χρήστος Τράκκας και Κορίνα Φατούρου) δεν είχαν καμία ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ούτε είχαν δείξει ποτέ ενδιαφέρον για το αντικείμενο αυτό στο παρελθόν. Πάγια επιδίωξή τους ήταν η καλλιέργεια του παιδιού τους για ισόρροπη ανάπτυξη σώματος και πνεύματος που περιλαμβάνει το τρίπτυχο Αθλητισμός – Μουσική – Ξένες Γλώσσες, ταυτόχρονα  και ισοδύναμα με τη σχολική εκπαίδευση. Έτσι ενθάρρυναν τον «Κωνσταντίνο» από πολύ νωρίς να ασχοληθεί με παράλληλες δραστηριότητες και να αναπτύξει τις ικανότητές του.
Είναι άκρως ανταγωνιστικός και σε πολλά ακόμα αθλήματα (ποδόσφαιρο, Tae-Kwon-Do, στίβος), στα οποία συμμετέχει με επιτυχία από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα. Είναι ολοκληρωμένος αθλητής.
Παρά τις πολλαπλές αθλητικές δραστηριότητες και το βαρύ πρόγραμμα είναι άριστος μαθητής.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ
2012:
Κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60, κερδίζοντας όλους τους επίσημους ελληνικούς αγώνες : 4 πρωταθλήματος και έναν αγώνα στους δρόμους της πόλης των Πατρών (PICK). Επίσης νίκησε σε όλες τις διοργανώσεις (αγωνιστικές χρονομετρημένες επιδόσεις – time attack κλπ) που πήρε μέρος.
Αναδείχθηκε δημοφιλέστερος οδηγός αγώνων Καρτ στην Ελλάδα, με μεγάλη διαφορά, ανάμεσα σε 83 υποψηφίους, μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία του περιοδικού kartnews.gr, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2012 και διήρκεσε περίπου ένα μήνα, στην οποία έλαβαν μέρος 3.067 ψηφοφόροι.
Τιμήθηκε στη διοργάνωση της «Formula 1 in Schools» στους ελληνικούς τελικούς τον Ιούνιο 2012 στην Αθήνα για τις επιδόσεις του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τιμητική πλακέτα, και απένειμε, τιμής ένεκεν, τα μετάλλια  στην ελληνική πρωταθλήτρια ομάδα.
 Ανακηρύχθηκε κορυφαίος οδηγός Καρτ στην Ελλάδα στην κατηγορία ΜΙΝΙ για το 2012 από το περιοδικό Kartnews και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα σε ειδική εκδήλωση, μετά από βαθμολόγηση όλων των Ελλήνων οδηγών Καρτ σύμφωνα με τις επιδόσεις τους στη διάρκεια όλου του έτους.
2013:
Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του διεθνούς θεσμού WSK, που θεωρείται ως παγκόσμιο πρωτάθλημα για την κατηγορία ΜΙΝΙ και αποτελεί πόλο έλξης των κορυφαίων μικρών πιλότων από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια