FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κ. Raikkonen: Σε άλλο επίπεδο οι ομάδες με κινητήρα Mercedes

Κ. Raikkonen: Σε άλλο επίπεδο οι ομάδες με κινητήρα Mercedes
Με δηλώσεις του οι K. Raikkonen και F. Alonso επεσήμαναν την αδυναμία της Ferrari να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μία θέση στη βαθμολογούμενη δεκάδα  
Μετά από ένα ακόμα δύσκολο έως και απογοητευτικό για τη Ferrari grand prix, ο K. Raikkonen δεν δίστασε να επισημάνει το προφανές προβάδισμα που διατηρούν, από το ξεκίνημα της χρονιάς, οι ομάδες που προμηθεύονται κινητήρες από τη Mercedes.

"Tα αυτοκίνητα της Mercedes δείχνουν ότι μπορούν να μας προσπεράσουν στις ευθείες με χαρακτηριστική ευκολία. Mία Force India με "έπιασε" στην έξοδο της στροφής 8 και αισθάνθηκα ότι ήταν σε άλλη κλάση».

"Ξαφνιάστηκα. Είχε μόλις βγει από το pitlane και εγώ είχα πραγματοποιήσει μερικούς γύρους με τα ελαστικά μου. Βγήκα καλά από τη στροφή, αλλά βρέθηκε δίπλα μου και με προσπέρασε. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα".
"Και στην επόμενη στροφή είχε εξαιρετική πρόσφυση, συνεπώς δεν είναι μόνο η ισχύς", δήλωσε ο Φιλανδός επιβεβαιώνοντας ότι τα προβλήματα της F14 T δεν έχουν κάνουμε μόνο με την ισχύ του κινητήριου συνόλου αλλά και με το σασί.
Ωστόσο, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του F. Alonso. "Τερματίσαμε ένατοι και δέκατοι χωρίς να προκύψει κάποια σύγκρουση ή κάποιο πρόβλημα. Είμαστε ένατοι και δέκατοι γιατί αυτό μπορούσαμε να πετύχουμε σήμερα".
"Έχω κερδίσει αυτό το gran prix τρεις φορές. Δεν ξέχασα, λοιπόν, πώς να οδηγώ σε αυτό. Τερματίσαμε στην ένατη και τη δέκατη θέση γιατί υπήρχαν οκτώ οδηγοί που ήταν καλύτεροι από εμάς. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό όσο το δυνατόν ταχύτερα, ξεκινώντας από την Κίνα. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε δοκιμές εδώ. Θα οδηγήσω τις δύο ημέρες και δεν θα εγκαταλείψω τις προσπάθειές μου μέχρι η κατάσταση να αλλάξει", πρόσθεσε ο F. Alonso. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια