FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

H F1 ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ...

Η Mercedes κυριάρχησε και στο grand prix της Βαρκελόνης κάνοντας το τέταρτο σερί 1-2. Στον πέμπτο φετινό αγώνα της Φόρμουλα 1, ο Λούις Χάμιλτον έκανε καρέ νικών αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ και τρίτο τον Ντάνιελ Ρικάρντο.
 Ο Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη Βαρκελόνη. Με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του (και 26η στην καριέρα του), ο Βρετανός πιλότος ξεπέρασε τον Ρόσμπεργκ στη βαθμολογία των οδηγών, ενώ ανέβηκε στην έβδομη θέση όλων των εποχών, ξεπερνώντας τους Νίκι Λάουντα και Τζιμ Κλαρκ. Ο Χάμιλτον ήταν πρώτος από την αρχή μέχρι το τέλος, αν και στους τελευταίους γύρους δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον Γερμανό ομόσταβλό του. Αμφότεροι πάντως, επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά φέτος την υπεροχή της Mercedes, που για πρώτη φορά μετά το 1955 σημείωσε τέσσερα διαδοχικά 1-2 στο βάθρο των νικητών.
Από 'κει και πέρα, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν και πάλι η ευχάριστη έκπληξη. Ο 24χρονος Αυστραλός της Red Bull ξεκίνησε και τελείωσε τρίτος, μπροστά από τον ομόσταβλό του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από τη 15η θέση αφού εξέτισε ποινή πέντε θέσεων από τις κατατακτήριες, αλλά εκμεταλλευόμενος τη βελτίωση στην απόδοση του κινητήρια της Renault με τη Red Bull σκαρφάλωσε ένδεκα ολόκληρες θέσεις.
Πέμπτος τερμάτισε ο Βαλτέρι Μπότας με Williams, ενώ στην έκτη και έβδομη θέση έμειναν αντίστοιχα οι δύο Ferrari, των Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν. Ογδοος ήταν ο Ρομάν Γκροσάν, γεγονός που έδωσε στη Lotus τους πρώτους της βαθμούς φέτος), ένατος ο Σέρχιο Πέρες και δέκατος ο Νίκο, αμφότεροι της Force India.
Στο δελτίο των αποχωρήσεων, ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ αποσύρθηκε στον 25ο γύρο λόγω μηχανικού προβλήματος της Toro Rosso, ενώ το (νέο) πρόβλημα της Caterham στα φρένα έθεσε εκτός αγώνα τον Καμούι Κομπαγιάσι στον 39ο γύρο.
Το επόμενο grand prix θα γίνει στις 25 Μαΐου στο Μονακό.

ΧΑΜΙΛΤΟΝ «Ταχύτερος ο Ρόσμπεργκ»
Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Ισπανία, ωστόσο δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στον ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ μετά το τέλος του γκραν πρι της Βαρκελόνης.
«Η πρώτη νίκη μου στην Ισπανία σημαίνει πολλά για μένα. Στην πραγματικότητα δεν ήμουν πολύ γρήγορος στον σημερινό αγώνα. Είχα πρόβλημα με την ισορροπία του μονοθεσίου και για αυτό βασιζόμουν πολύ στον μηχανικό μου. Ο Νίκο ήταν ταχύτερος, αλλά ευτυχώς κατάφερα να τον κρατήσω πίσω μου», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος της Mercedes που προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών τον Ρόσμπεργκ. «Αν είχα έναν γύρο ακόμη στη διάθεσή μου, πιστεύω πως θα μπορούσα να είχα δοκιμάσει να περάσω τον Λιούις. Δυστυχώς, δεν είχα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου και είμαι λίγο απογοητευμένος γι’ αυτό, αλλά ακόμη κι έτσι η δεύτερη θέση είναι καλή και έχουμε ακόμη πολλούς αγώνες μπροστά μας. Θα πάω στο Μονακό για την πρωτιά και να επαναλάβω την περσινή μου νίκη» δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος ο Γερμανός πιλότος.
Την ίδια ώρα που οι δύο οδηγοί της Mercedes ανέβαιναν στο βάθρο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τηρουμένων των αναλογιών, από την τέταρτη θέση του στη Βαρκελόνη, έχοντας ξεκινήσει τον αγώνα ως 15ος. «Είμαι ικανοποιημένος. Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω από τη στιγμή που ξεκίνησα τόσο πίσω. Στους προηγούμενους αγώνες είχα αναγκαστεί να αφήσω άλλα μονοθέσια να με περάσουν. Αυτή τη φορά είχα εγώ αυτήν τη δυνατότητα. Στην αρχή δεν είχα αντιληφθεί πόσο θα μπορούσα να αναρριχηθώ στην κατάταξη, αλλά όταν έβαλα τη σκληρή γόμα διαπίστωσα πως μπορούσαμε να κερδίσουμε πολλές θέσεις. Πιστεύω πως η τέταρτη θέση ήταν το καλύτερο δυνατό», είπε ο Φέτελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια