FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο NIKI LAUDA

F1: O Lauda έχασε τη... στροφή του και έγινε έξαλλος



Επιλογή κατηγορίας


Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 κατηγορεί τη Red Bull για απρέπεια και ιστορική αμνησία, που άλλαξε τη στροφή με το όνομά του στην πίστα A1 Ring.

Η Αυστρία έχει να φιλοξενήσει Grand Prix της F1 από το 2003 στο παλιό Austria A1 Ring. Από τότε, η Red Bull αγόρασε και ανακαίνισε την πίστα, η οποία ξαναμπήκε στο φετινό καλαντάρι με την ονομασία «Red Bull Ring» για τις 22 Ιουνίου.
Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο επέστρεψε το ιστορικό σιρκουί στην ενεργό δράση της F1, ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια αδράνειας, δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τον Αυστριακό πρώην πιλότο και τρεις φορές πρωταθλητή της Formula 1, Niki Lauda.
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, στο πρόγραμμα της ανανέωσης του A1 Ring, η Red Bull πούλησε τα δικαιώματα ονοματοδοσίας των στροφών στους χορηγούς. Έτσι η στροφή που μέχρι τότε ονομαζόταν Niki Lauda Kurve μετονομάστηκε σε Pirelli Kurve.
Ένας ακόμη σημαντικός Αυστριακός πιλότος, ο Gerhard Berger, έχασε κι αυτός τη στροφή του που μετονομάστηκε σε Würth Kurve. Μόνο η στροφή του διάσημου πιλότου Jochen Rindt διασώθηκε στο A1 Ring.
Εν τω μεταξύ, κατά το δημοσίευμα, ο Lauda έγινε έξαλλος και ρώτησε να μάθει ποιος ήταν αυτός που πήρε μια τέτοια απόφαση. Και δήλωσε στην εφημερίδα ότι υποπτεύεται τη Red Bull λόγω της σημερινής θέσης του στην ομάδα της Mercedes-Benz που έχει κατατροπώσει μέχρι στιγμής την ομάδα της. Και ανέφερε ότι ο τερματισμός των ασημένιων βελών 1-2 στο προσεχές αυστριακό Grand Prix, θα ήταν μιας πρώτης τάξεως απάντηση σε αυτή την απρέπεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια