FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πιστός στη Red Bull δηλώνει ο Νιούι


EPA/DAVID EBENER

Ο ρόλος του Νιούι σε αυτές τις επιτυχίες ήταν καθοριστικός, καθώς ο 26χρονος Γερμανός οδηγός τον έχει χαρακτηρίσει «πρόσωπο-κλειδί στην ομάδα».

Ο Άντριαν Νιούι διέψευσε τη φημολογία ότι θα μπορούσε να δελεαστεί από μια καλή οικονομική πρόταση της Φεράρι, καθώς δήλωσε πιστός στη Red Bull. «Παραμένω δεσμευμένος στη Red Bull για το προβλέψιμο μέλλον» τονίζει σε δήλωσή του ο τεχνικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας, στο πλαίσιο του γκραν πρι του Μονακό.
Ο 55χρονος Βρετανός είναι ο κορυφαίος σχεδιαστής της Φόρμουλα Ένα, καθώς στη διάρκεια της καριέρας του έχει φτιάξει μονοθέσια που κατέκτησαν τίτλους για τρεις ομάδες (Γουίλιαμς, ΜακΛάρεν και Red Bull).
Η Red Bull, η οποία βλέπει φέτος την... πλάτη της Μερτσέντες, κατέκτησε τα τελευταία τέσσερα πρωταθλήματα σε οδηγούς και κατασκευαστές, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.
Ο ρόλος του Νιούι σε αυτές τις επιτυχίες ήταν καθοριστικός, καθώς ο 26χρονος Γερμανός οδηγός τον έχει χαρακτηρίσει «πρόσωπο-κλειδί στην ομάδα».
Το όνομα του Νιούι είχε συνδεθεί και στο παρελθόν με τη Φεράρι, ωστόσο ο Βρετανός έχει δημιουργήσει μια στενή εργασιακή σχέση με τον γενικό διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, και στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι δεν βιάζεται για να αποχωρήσει από την ομάδα.
«Πάντα υπάρχουν φήμες, έτσι δεν είναι; Τί μπορώ να πω; Είναι η ανόητη σεζόν» είχε δηλώσει ο Νιούι στο ισπανικό γκραν πρι, για να συμπληρώσει: «Έχουμε όλοι συμβόλαια, επομένως σε κάποιο σημείο πρέπει να σκεφτώ για το μέλλον, αλλά η προσοχή μου αυτή τη στιγμή είναι στραμμένη στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτά τα ασημένια μονοθέσια (σ.σ. της Μερτσέντες)».
Από την πλευρά του, ο Χόρνερ δήλωσε ενόψει του γκραν πρι του Μονακό ότι ο Νιούι έχει «πατρικά αισθήματα» προς τη Red Bull.
«Έχει εμπλακεί με την ομάδα από το ξεκίνημα, ασχολείται με αυτήν πολύ περισσότερο απ' ότι με οποιαδήποτε άλλη ομάδα και απολαμβάνει το περιβάλλον, στο οποίο εργάζεται. Πρόκειται καθαρά περί φημολογίας, αλλά μπορείτε να καταλάβετε γιατί η Φεράρι θα κοιτούσε την περίπτωσή του» πρόσθεσε ο Βρετανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια