FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

NA ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ FORMULA 1

Όταν τα αγόρια γίνονται άντρες, όταν οι φίλοι γίνονται εχθροί, τότε στη μέση υπάρχει ένας Παγκόσμιος τίτλος.
Ο λόγος γίνεται για τα κακά παιδιά της Formula 1 που στο πέρασμα του χρόνου τους στα γκριντ έγιναν αδίστακτοι στο βωμό ενός τίτλου, ακολουθώντας πιστά τα λόγια του Νίκι Λάουντα «Πρέπει να είσαι “μπάσταρδος” αν θέλεις να στεφθείς παγκόσμιος πρωταθλητής».ύ.
1. Νέλσον Πικέ
Σίγουρα ο Νέλσον Πικέ είχε περισσότερους εχθρούς παρά φίλους στο γκριντ. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη κόντρα την είχε με τον oμόσταβλό του στη Williams, Νάιτζελ Μάνσελ, για τον οποίο είχε πει πως είναι αγράμματο τούβλο, με άσχημη γυναίκα, ενώ σε ερώτηση που του είχε γίνει για το αν αυτός ή ο Άιρτον Σένα είναι ταχύτερος είχε απαντήσει πως εκείνος είναι ακόμη ζωντανός...
Ο Πικέ επιβεβαιώνοντας τον κανόνα «Αν δεν είσαι κακός δεν παίρνεις τίτλο» έχει πανηγυρίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (1981, 1983, 1987).
2. Νίκι Λάουντα
Ένας ακόμη πρωταθλητής που δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στους υπόλοιπους πιλότους του γκριντ. Ειλικρινής, χωρίς να κρύβεται πίσω από τυπικότητες, είχε αναφέρει πως μισούσε τον ομόσταβλό του στην McLaren το 1984, Aλέν Προστ.«Ειλικρινά, τον μισώ αυτόν τον τύπο. Είναι πολύ δύσκολος χαρακτήρας».
3. Τζέιμς Χαντ
Ο Τζειμς Χαντ δεν ήταν από τα κακά παιδιά της Formula 1 που θα «πατούσε» πάνω στον ομόσταβλο του για να πάρει τη νίκη. Ήταν ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, επιπόλαιος, που έδειχνε να μην ταιριάζει καθόλου στο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού λόγω του αυθορμητισμού του και της... άστατης ζωής του που ήταν γεμάτη από αλκοόλ και απαγορευμένες ουσίες. Τη μεγαλύτερη κόντρα την είχε με τον Νίκι Λάουντα το 1976 όταν και πήρε το μοναδικό του τίτλο στην F1.
 4.Αλέν Προστ
Ο Προστ στη... θητεία του στο πρωταθλημα της Formula 1 είχε το μυαλό του μόνο στους τίτλους και όχι στο να δημιουργήσει φιλίες στο γκριντ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ατύχημα που προκάλεσε στον ομόσταβλό του στην McLaren το 1989, Άιρτον Σένα, στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, με το οποίο τον έθεσε εκτός διεκδίκησης του τίτλου.
5. Σεμπάστιαν Φέτελ
Ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής πέρα από τις αντιπάθειες που έχει δημιουργήσει στο γκριντ την περσινή σεζόν αποδοκιμάζονταν και από το κοινό σε κάθε αγώνα, λόγω της αλαζονείας του και της γενικότερης συμπεριφοράς του.
«Θύμα» του Φέτελ ήταν ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος στο γκραν πρι της Μαλαισίας είδε τον ομόσταβλό του να παρακούει τις εντολές της Red Bull και να παίρνει τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια