FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΑLONSO


REUTERS/MAX ROSSI

Ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος άρχισε τη δική του καριέρα από τη Μινάρντι, είναι φίλος με τον Μπιανσί, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο και με τη Φεράρι.

Ο Φερνάντο Αλόνσο εξέφρασε την άποψη ότι η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ζιλ Μπιανσί στο χθεσινό γκραν πρι του Μονακό, ο οποίος χάρισε στη Marussia τους πρώτους βαθμούς της ιστορίας της στη Φόρμουλα Ένα, μπορεί να είναι η αρχή για κάτι μεγάλο για τον Γάλλο οδηγό.
Ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος άρχισε τη δική του καριέρα από τη Μινάρντι, είναι φίλος με τον Μπιανσί, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο και με τη Φεράρι, ως μέλος της ακαδημίας νεαρών οδηγών της «σκουντερία».
«Περνάμε πολύ χρόνο μαζί στο Μαρανέλο, παίζουμε ποδόσφαιρο, πάμε για ποδηλασία, ταξιδεύουμε μαζί στο ίδιο αεροπλάνο για κάποιους αγώνες» δήλωσε ο Αλόνσο μετά το τέλος του γκραν πρι στο Πριγκιπάτο, όπου ο Μπιανσί τερμάτισε όγδοος στην πίστα, αλλά κατετάγη ένατος, επειδή προστέθηκαν πέντε δευτερόλεπτα στο χρόνο του λόγω ποινής, με αποτέλεσμα να πάρει δύο βαθμούς.
Πάντως, αυτή η συγκομιδή επέτρεψε στη Marussia να «σκαρφαλώσει» στην ένατη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, αφήνοντας πίσω της τη Ζάουμπερ.«Είναι φίλος και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γι' αυτόν και πολύ υπερήφανος για το τι θα σημαίνει γι' αυτόν το αποτέλεσμά του στην καριέρα του. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι μια καλή καριέρα» συνέχισε ο Αλόνσο και κατέληξε: «Ελπίζω ότι με αυτό το αποτέλεσμα θα μπορεί να έχει ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο την επόμενη χρονιά και να δείξει το ταλέντο του ακόμη περισσότερο».
Με τον Ισπανό οδηγό συμφώνησε και ο Τζον Μπουθ, ο οποίος τόνισε ότι ο Μπιανσί προορίζεται για μια μεγαλύτερη "σκηνή". «Νομίζω ότι είναι έτοιμος να φύγει τώρα. Εάν αυτοί (σ.σ. η Φεράρι) τον χρειάζονται, νομίζω ότι είναι έτοιμος να πάει» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Marussia στο πρακτορείο Reuters και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα έχει μια μακρά καριέρα στη Φόρμουλα Ένα. Απόλυτα κορυφαίος οδηγός».
Το εντυπωσιακό με τον αγώνα του Μπιανσί έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκκίνησε από τη 19η θέση, λόγω ποινής πέντε θέσεων που του επιβλήθηκε για μη προγραμματισμένη αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων. Κέρδισε πέντε θέσεις στην εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να ξεπεράσει δύο ποινές stop/go, εκ των οποίων η δεύτερη του επιβλήθηκε επειδή εξέτισε την πρώτη υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια