FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

O ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ROSBERG..

REUTERS/ROBERT PRATTA
Τη δεύτερη εφετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Formula 1 πέτυχε σήμερα ο Νίκο Ρόσμπεργκ στην πίστα του Μονακό, αφήνοντας το Λιούις Χάμιλτον στην 2η (1-2 η Mercedes) και στην τρίτη τον Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull.
Για 5ο γκραν πρι αποδείχθηκε ότι εφέτος η Mercedes είναι πραγματικά ανίκητη, καθώς από το ξεκίνημα της περιόδου δεν έχει βρεθεί εκτός βάθρου. Στους τέσσερις προηγούμενους αγώνες το δίδυμο Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ ήταν αυτό που έπαιρνε την πρώτη και δεύτερη θέση, ωστόσο, στο Μονακό επαναλήφθηκε το σκηνικό της πρεμιέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με το Γερμανό να βλέπει πρώτος την καρό σημαία.
Ο Ρόσμπεργκ, που είχε πάρει την πρωτιά και στον αγώνα της περασμένης περιόφου, ξεκίνησε από την pole position και παρά την πίεση που δέχτηκε από τον ομόσταβλό του, άντεξε και πανηγύρισε δικαιολογημένα τη μεγάλη νίκη.Εκτός βάθρου γι' άλλη μια φορά βρέθηκε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εγκατέλειψε λόγω μηχανικών προβλημάτων, στον όγδοο γύρο. Η Red Bull, παρ' όλα αυτά βρέθηκε στο βάθρο, καθώς ο ομόσταβλος του Φέτελ στην αυστριακή ομάδα, Ντανιέλ Ρικιάρντο πήρε την 3η θέση.Μετά τη νίκη του στο Πριγκιπάτο, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πέρασε στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με 122 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερο το Λιούις Χάμιλτον με 118, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο με 61. Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Red Bull (240 έναντι 99), ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση η Ferrari με 78.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια