FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΟΥ HAMILTON

O Nίκο Ρόσμπεργκ είπε ότι η νίκη του στο Γκραν Πρι του Μονακό ήταν κρίσιμη για να βάλει τέλος στο σερί νικών του ομολόγου του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, ώστε να μην εξασθενήσει η θέση του στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.Ο Γερμανός έγινε σήμερα ο πρώτος οδηγός μετά το 1991 και τον Άιρτον Σένα που ήταν επικεφαλής σε κάθε γύρο του αγώνα του Μονακό, στο δρόμο για τη δεύτερη διαδοχική του νίκη στο πριγκιπάτο.Στο τέλος ο Ρόσμπεργκ τόνισε: "Είναι μια ιδιαίτερη νίκη, διότι ο Λιούις είχε την κεκτημένη ταχύτητα, έπαιρνε τις νίκες και τα αποτελέσματα και όλα και χρειαζόταν να προσπαθήσω να σπάσω αυτό το σερί του - και τα κατάφερα αυτό το τριήμερο".
"Ήταν πολύ, πολύ ιδιαίτερη ημέρα. Ο Λιούις οδήγησε εξαιρετικά και με πίεσε πάρα πολύ, οπότε είχα την πίεση σε όλο τον αγώνα. Αλλά έμεινα ψύχραιμος και κατάφερα να κερδίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την ομάδα, με το μονοθέσιο που μας έχει προσφέρει φέτος", κατέληξε ο Γερμανός.
Χάμιλτον: Με το ένα μάτι!
Στο μεταξύ, ο Λιούις Χάμιλτον είπε μετά το τέλος του αγώνα ότι το σκουπιδάκι που μπήκε στο αριστερό μάτι του λίγου γύρους πριν το τέλος ον ανάγκασε να κλείνει το αριστερό του μάτι συχνά, προσπαθώντας να το καθαρίσει!
"Είχα ανοίξει λίγο το κράνος, έμπαινε αέρας, πλησίασα τον Νίκο σε ένα σημείο και ένα σκουπιδάκι μπήκε στο μάτι μου", εξήγησε ο Άγγλος. "Στις αργές στροφές προσπαθούσα να κλείσω το μάτι [για να καθαρίσει] και τα πράγματα ήταν χειρότερα, αλλά πέντε γύρους πριν το τέλος το μάτι μου καθάρισε και κατάφερα να μείνω μπροστά από τον Ντάνιελ [Ρικιάρντο]".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια