FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

OI ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ SENNA...

Είκοσι χρόνια πέρασαν κιόλας από την ημέρα που "έφυγε" από κοντά μας ο Άιρτον Σένα και περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, ανάμεσα τους ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ και οι οδηγοί της Ferrari, κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην πίστα της Ίμολα, εκεί όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του βραζιλιάνου πιλότου της Formula1.
Στις 14.17 τοπική (15.17 ώρα Ελλάδας) σίγησε η πίστα της Ίμολα καθώς περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άρτον Σένα, ο οποίος έφυγε από κοντά μας ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια. Το σημείο που ενώθηκαν οι οπαδοί, μέλη της οικογένειας του Βραζιλιάνου οδηγού και ορισμένα από τα διασημότερα πρόσωπα στη Formula 1 ήταν η καταραμένη στροφή Ταμπουρέλο. Μολονότι έχει αλλάξει μορφή όλοι θα τη θυμούνται πλέον ως τον τοίχο στο οποίο χτύπησε η Williams του Σένα με ταχύτητα 300χλμ./ώρα. Παρόλο που οι άνθρωποι οι οποίοι διευθύνουν την πίστα δεν έχουν τιμήσει τη μνήμη του Ρόλαντ Ράτσενμπεργκερ, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του ένα 24ωρο νωρίτερα στα δοκιμαστικά του αγώνα, την Κυριακή θυμήθηκαν και τον άτυχο Αυστριακό, η μοίρα του οποίου συνδέθηκε μια για πάντα με εκείνη του Σένα. Παρόντες σε αυτή την εκδήλωση μνήμης ήταν ο παλαίμαχος Αυστριακός οδηγός Γκέρχαρντ Μπέργκερ, πρώην τιμέιτ του στη McLaren και ένας από τους καλύτερους φίλους του, τόνισε "νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως ήτα ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Ακόμα κι αν αυτή είναι μια δυσάρεστη στιγμή, είμαστε όλοι ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ για να θυμηθούμε τον Άιρτον".

Την οικογένεια του Άιρτον Σένα εκπροσώπησε η ανιψιά του, Πάουλα. Εντυπωσιασμένη από την αθρόα προσέλευση, τα ειλικρινή συναισθήματα του κόσμου τόνισε "αυτό σημαίνει πως άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων με την καριέρα του και με το τι άνθρωπος ήταν. Νιώθω πως ζει στις καρδιές των ανθρώπων ακόμα και μετά από τόσο καιρό. Είναι όμορφο".
Η πίστα της Ίμολα που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Ferrari, του Έντσο και του πρόωρα χαμένου γιου του, Ντίνο βρίσκεται 80 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο της Scuderia. Παρόντες ήταν και οι δύο οδηγοί της Ferrari, ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Κίμι Ράικονεν, ντυμένοι και οι δύο στα χρώματα της ομάδας. Ο Αλόνσο ήταν μόλις 12 ετών όταν πέθανε ο Σένα. Στην Ισπανία δεν μεταδίδονταν όλοι οι αγώνες της Φόρμουλα 1. Θυμήθηκε πως ένιωθε όταν ήταν μικρός και έβλεπε το κίτρινο κράνος του Σένα:

"Για πολλούς από εμάς υπήρξε το είδωλο μας. Συνήθιζα να βλέπω τους αγώνες στις ειδήσεις και όταν έβλεπες το κίτρινο κράνος και το Νο1 στο μονοθέσιο, σε επηρέαζε. Δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω ή να τρέξω μαζί του και υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που τον γνώρισαν προσωπικά. Βλέπω όμως και πολλά παιδιά, οπότε συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων". Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σένα, το Σάο Πάουλο, δεκάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στο νεκροταφείο Μορούμπι στον τάφο του Βραζιλιάνου για να αφήσουν λουλούδια, κάρτες στον αγαπημένο τους οδηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια